Áprilisban mutatkozik be a Windows 9

A fejlesztés még korai fázisban van, a tervek szerint jövő tavasszal kerülhet a boltokba a következő operációs rendszer.

Egy tekintélyes szakblog tudósítására alapozva írták meg az IT-lapok, hogy a Microsoft várhatóan az áprilisban tartandó BUILD fejlesztői konferencián bocsátja vitára a Windows jövőjét illető elképzeléseit, köztük a következő operációs rendszer, a jelenleg „Threshold” kódnéven futó fejlesztés, a gyakran Windows 9 néven is emlegetett szoftver koncepcióját.

 

A Microsoftnál jó kapcsolatokkal rendelkező Paul Thurrot úgy tudja forrásától, hogy addigra lezárul a Microsoft szervezeti átalakítása (vélhetően meglesz az új vezérigazgató is), és némi meglepetés is várható: a cég a Windows helyett a Windows Phone-ra és az Xboxra koncentrál majd a későbbiekben. Ugyanakkor roppant fontos lesz az, hogy miként képzelik el a Windows jövőjét, mivel a 8-as verzió újításai nem győzték meg a felhasználókat, azt is mondhatjuk, szinte egyhangú az elutasítottsága.

 

Az egész biztosnak tűnik, hogy a formálódó új rendszerről még alfa-verziót sem mutatnak be a fejlesztőknek, ahhoz még túlságosan is az elején járnak a munkának. A szerző úgy tudja, hogy a vállalat egyelőre 2015 áprilisát határozta meg a Windows 9 (Threshold) kiadási dátumaként.