Mielőtt belevágna


Nézze a honlapját a látogató szemével!

Olyan tartalommal töltse fel honlapját amelyre az látogatók kiváncsiak lehetnek, és amely kapcsolódik a tevékenységéhez.

Különbözzön másoktól!

Ne másoljon másokat, osszon meg olyan információkat amelyekben Ön jobbat, többet tud nyújtani versenytársainál.
Amit ne felejtsen ki!
Fontos hogy a honlap tartalma napra kész legyen, folyamatosan frissítse weboldalát az aktuális információkkal.

Tudjon mindenki róla!

Az elkészült weboldalát ossza meg ismerőseivel, ügyfeleivel. Weboldalának elérhetőségét célszerű feltüntetni névjegykártyáján, szórólapokon céges levélpapírokon.

Mire van szükségem egy weblaphoz?


Domain név: 

A jól megválsztott domain név (www.valami.hu) a sikeres honlap egyik alapfeltétele. Lehetőleg rövid megjegyezhető és a cég jellegére utaló nevet érdemes választani. Akár több domainvégződéssel is regisztrálhatjuk a domain nevünket, ezzel elkerülhetjük a későbbi vitáinkat a konkurenciával.


Tárhely:

Megbízható, gyors, megfelelő méretű tárhelyet válasszunk a meglehetősen nagy választékból. Figyelnünk kell ara is, hogy milyen szolgáltatásokat biztosítanak számunkra. ( php, adatbázis, cgi, mail....)
Mielőtt ebben döntünk beszéljük meg a honlapkészítővel milyen igényeket támaszt az elkészítendő rendszer a tárhellyel kapcsolatban.

 

NE DŐLJÜNK BE AZ INGYENES TÁRHELYNEK! Az ilyen tárhelyen futó weblap többet árthat cégünknek mint amennyit használ. Az internetelérésükhöz kapott tárterület általában nem ad semmiféle plussz szolgáltatást, és a keresőoptimalizálással is gondok lehetnek.

Weblapkészítés:

Az első lépések közé tartozik, hogy eldöntsük milyen weblapot szeretnénk és mi a weblapunk célja ( értékesítés, cégbemutatás, termékbemutatás, ...).

Keressünk több olyan oldalt ami elképzeléseinknek megfelel, ez jó kiindulási alap a megrendeléskor. "Én egy egyszerű olcsó honlapot szeretnék" leírásra lehetetlen megfelelő ajánlatot adni! Ezért konkrét példákkal rendelkezzünk.

A weblap elkészítését bízza olyan weblapkészítőre aki munkái alapján Önnek szimpatikus, és a referenciáit ellenőrizte. Néhány weblapkészítő a referenciák között nem működő vagy "idegen oldalakat is feltüntet"  Ezeket érdemes elkerülni. Figyeljünk arra is, hogy a túl alacsony árak gyakran megtévesztőek lehetnek. 

Mielőtt rábízzuk a weblapunk elkészítését valakire, tisztázzuk mit is kapunk a pénzünkért. Miden esetben kérjünk árajánlatot és határozzuk meg pontosan igényeinket. Így elkerülhetjük, hogy a weblap átadásakor meglepetések érjenek. 

Az egyedi design és egyedi fejlesztések nagy mértékben növelhetik a weblap készítés árát. 

Gondoljunk arra is, hogy a honlapunk tartalma, kinézete módosítható vagyis adminisztrálható legyen. Ugyanis a ma még tetsző honlap egy két év múlva már nem biztos, hogy ugyanúgy tetszeni fog. Idővel változnak a trendek és ezeket érdemes követnünk, hogy jó benyomást keltsük látogatóinkban.

A jól megválasztott tartalomkezelő ezen igényeknek megfelel és minimális anyagi ráfordítás mellett újulhat meg weblapunk anélkül, hogy bármiféle kiesést okozna.

Kulcsszavak